Nautische Bibliotheek

Vlaanderens grootste privé opengestelde maritieme bibliotheek aan boord van een schip!

Bibliotheek

De Bibliotheek aan boord van Museumschip Tordino begon als een kleinschalige maritieme bibliotheek met een paar honderd boeken en tijdschriften. In de loop der jaren groeide de collectie publicaties tot ruim 12.000 exemplaren. Van zowat ieder nautisch onderwerp zijn er boeken te vinden aan boord. De oudste exemplaren gaan terug tot eind achtiende eeuw, de meest recente zijn een paar maand oud…

Alle publicaties worden ingegeven in ons inventarisatiesysteem en toegevoegd op de databank van Erfgoed in Zicht.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.

*
*
Je kunt de volgende <abbr title="HyperText markup language">HTML tags</abbr> en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>